ODE Yalıtım İnovasyon Merkezi Greentech Ar-Ge Faaliyetlerine Başladı

ODE Yalıtım İnovasyon Merkezi Greentech Ar-Ge Faaliyetlerine Başladı

Dergi: 1548       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 03/08/2021      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


ODE Yalıtım İnovasyon Merkezi Greentech Ar-Ge Faaliyetlerine Başladı

ODE Yalıtım, pandemi koşullarına rağmen yatırımlarına aralıksız devam ediyor

Global bir marka olma vizyonuyla Türkiye’de ve ihracat yaptığı 75’in üzerinde ülkede faaliyetlerini sürdüren ODE Yalıtım, bu hedefe ulaşmada en önemli gücü olan Ar-Ge yatırımlarına hız kazandırdı.

Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde Greentech Ar-Ge adında bir inovasyon merkezi kurduklarını söyleyen ODE Yalıtım Pazarlama Direktörü Ozan Turan, “Greentech’te TÜBİTAK ve KOSGEB projelerinin yanı sıra Avrupa Birliği projelerine yönelik çalışmalar da yaparak uluslararası arenadaki etkinliğimizi daha da artıracağız” dedi. 

 

 

Türkiye’de ve ihracat yaptığı altı kıtadaki 75’in üzerinde ülkede yalıtım sektörünün önde gelen şirketlerinden biri olan ODE Yalıtım, pandemi koşullarına rağmen yatırımlarına aralıksız devam ediyor. Eskişehir’de 100 milyon liralık yatırımla hayata geçireceği yeni üretim tesisinin inşaatına devam eden ODE Yalıtım diğer taraftan büyük önem verdiği Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerini artırmak üzere bir inovasyon merkezi kurdu. Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde kurulan Greentech Ar-Ge adlı şirketin faaliyetlerine başlamasıyla birlikte ODE Ar-Ge birimi de bu şirketin bünyesine geçti.

ode-yalitim-pazarlama-direktoru-ozan-turan

 

Ozan Turan: “TÜBİTAK, KOSGEB ve AB projelerine odaklanacağız”

Greentech Ar-Ge hakkında bilgi veren ODE Yalıtım Pazarlama Direktörü Ozan Turan, “ODE Yalıtım olarak küresel yolculuğumuzdaki en önemli gücümüzü Ar-Ge ve inovasyona verdiğimiz önem ile bu alandaki yatırımlarımız oluşturuyor. Bu bakış açısıyla Eskişehir fabrikamızdaki dünya standartlarında bir Ar-Ge birimi kurup çok güçlü bir mühendis kadrosu oluşturmuştuk. Bu birimimiz hem tek başına hem de TÜBİTAK iş birliği ile Türkiye’de ilk olan projelere imza attı. Şimdi bu alandaki çalışmalarımızı bir adım ileri taşımak için Greentech Ar-Ge’yi kurduk. Artık TÜBİTAK projelerine ek olarak KOSGEB projeleri geliştirecek, ayrıca Avrupa Birliği projelerine yönelik çalışmalar da yaparak uluslararası arenadaki etkinliğimizi daha da artıracağız. Öte yandan üniversite-sanayi işbirliği ile daha fazla Ar-Ge odaklı çalışmayı ve farklı sektörlerdeki Ar-Ge merkezleriyle ortak projeler geliştirmeyi amaçlıyoruz” dedi. 

“ODE’nin cirosunun yüzde 3’ünü Ar-Ge ve dijitalleşmeye ayıracağız”

Yeni ürün geliştirme sürecindeki mottolarının ‘katma değerli ürün geliştirmek’ olduğunu açıklayan Ozan Turan, “Greentech Ar-Ge’de hem yalıtım sektörü hem de farklı sektörlere hitap edecek yenilikçi ürünler geliştirmeyi planlıyoruz. Bunun için bir taraftan mevcut ham maddeler ile ürün geliştirirken diğer taraftan konvansiyonel olmayan ham maddeler de kullanarak inovatif ürünler geliştirmek üzere projeler yapacağız. Bu kapsamda önümüzdeki üç yıl içinde ODE’nin cirosunun yüzde 3’ünü Ar-Ge ve dijitalleşmeye ayıracak, Ar-Ge ekibimizi de üç kat büyüteceğiz” diye konuştu. Turan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm bu çalışmalarımız, Avrupa Yeşil Mutabakatı, sürdürülebilirlik ve dijitalleşme kapsamında hızla dönüşen küresel ticaret ortamında rekabetçiliğimizin artmasına ve ülke ekonomisine katkı sağlamamıza olumlu etki edecek.”

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6828295583678173184

 



ODE Yalıtım  İnovasyon Merkezi Greentech Ar-Ge Faaliyetlerine Başladı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower