Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Akköprü HES Özelleştirilmesi İçin İhale İlanı Yayımladı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Akköprü HES Özelleştirilmesi İçin İhale İlanı Yayımladı

Dergi: 1685       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 20/04/2024      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Akköprü HES Özelleştirilmesi İçin İhale İlanı Yayımladı


 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), “Akköprü Hidroelektrik Santralinin Özelleştirilmesi" için ihale ilanı yayımladı.

Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre; ihalenin son teklif verme tarihi 30 Mayıs 2024 saat 18.00 olarak ilan edildi.

Geçici teminatı 100.000.000-TL olan ihaleye ait şartnameler, 75.000 TL karşılığında (ÖİB - Ziya Gökalp Caddesi No: 80 Kurtuluş/Ankara Tel: 0312 585 82 90) temin edilebilir.

İhale, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhale, pazarlık görüşmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık artırma suretiyle sonuçlandırılacak.

Daha Önceki Gelişmeler:  Aydem Yenilenebilir Enerji AŞ’nin kazandığı açıklanan ve Rekabet Kurumu’nca da onaylanan Akköprü Hidroelektrik Santrali Özelleştirme ihalesi Cumhurbaşkanlığı kararı ile iptal edilmişti. Cumhurbaşkanlığı’nın 19 Ocak 2022 tarihli Akköprü HES özelleştirme ihalesinin iptaline ilişkin kararı, 24 Ocak 2022 tarihi itibariyle Aydem Yenilenebilir Enerji AŞ’ye tebliğ edilmişti.
Söz konusu  ihalenin nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklifin sahibi olan Aydem Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketinin teklifi 605.000.000 TL  olarak belirlenmişti. İhaleye teklif veren firmalar şöyleydi:

01. Aydem Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi

02. Cemar Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

03. Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi Anonim Şirketi

04. Demars İnşaat Tur. Tic. Ltd. Şti. - Ergezen Yapı Tic. Ltd. Şti. Ortak Girişimi 

05. Entek Elektrik Üretimi Anonim Şirketi

06. Güner Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

07. Nokta Yatırım Holding Anonim Şirketi

08. Tayfurlar Enerji Elektirik Üretim Anonim Şirketi

 

 

İhale İlanının Tam Metni

 

AKKÖPRÜ HİDROELEKTRİK SANTRALİNİN ÖZELLEŞTİRİLMESİ HAKKINDA İHALE İLANI
 
Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığından:

Santral Adı

Geçici Teminat Tutarı (TL)

İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı

Son Teklif Verme Tarihi

Bilgi Notu / Annotation

Akköprü HES

100.000.000-

75.000

30/05/2024

Görüntüle / View

 

  1. Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (İdare)’nca, 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde; Akköprü Hidroelektrik Santrali “İşletme Hakkının Verilmesi”, bu Santral tarafından kullanılan taşınmazlar “İşletme Hakkının Verilmesi” ve/veya “Kullanım İzninin Devri” yöntemi ile özelleştirilecektir.
  2. İhale, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle “pazarlık” usulü ile gerçekleştirilecektir. İhale, pazarlık görüşmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık artırma suretiyle sonuçlandırılacaktır.
  3. İhaleye yalnızca tüzel kişiler ile Ortak Girişim Grupları katılabilir. Gerçek kişiler ve özel yatırım fonları, en az bir tüzel kişinin bulunduğu Ortak Girişim Grubunda üye olarak yer alabilirler. İhalelere katılabilmek için Gizlilik Taahhütnamesinin imzalanması ve İhale Şartnamesi ile Tanıtım Dokümanının alınması zorunludur.
    Ortak Girişim Grubu üyelerinden birinin İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı alması yeterli olmakla birlikte, Ortak Girişim Grubunun her bir üyesinin ayrı bir Gizlilik Taahhütnamesi imzalaması gerekmektedir.
  1. İhale konusu hidroelektrik santral hakkında hazırlanan İhale Şartname bedeli
    • Alıcı: Özelleştirme İdaresi Başkanlığı
    • Hesap No: TR22 0001 5001 5800 7287 5506 67 (T. Vakıflar Bankası T.A.O)
    • Banka dekontunun açıklama bölümüne: İhaleye Katılacak Yatırımcının İsmi/Ünvanı, Tüzel Kişilerin VKN’si ve Akköprü HES’e İlişkin İhale Şartname Bedeli

    ibareleri belirtilerek İdare’nin hesabına yatırılacaktır.
    İhale Şartnamesi almak için ödenmiş tutarlar her ne surette olursa olsun iade edilmez. (İhaleye teklif verenin OGG olması halinde dekontun OGG’nin veya ortaklarından birinin adına düzenlenmiş olması yeterlidir). ihale dokümanı dekont karşılığında, İdare’nin aşağıdaki adresinden elden temin edilebileceği gibi, talep edilmesi halinde İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı bedelinin ödendiğine dair banka dekontunun bir nüshasının en geç son teklif verme tarihinden 7 (yedi) gün öncesine kadar elektronik posta, posta veya kargo yoluyla İdare’ye ulaştırılması ve telefon ile teyidinin alınması kaydıyla, elektronik posta ile birlikte iadeli taahhütlü veya kargo ile gönderilebilecektir.

  1. İhaleye katılabilmek için yukarıdaki tabloda belirtilen TL tutarında geçici teminat verilmesi gerekmektedir.
  2. İhaleye katılabilmek için Katılımcıların istenen belgeler ile tekliflerini İhale Şartnamesi’nde belirtilen hususlar doğrultusunda hazırlayıp; İdare’nin aşağıdaki adresine en geç, son teklif verme tarihi 30/05/2024 saat 18:00’e kadar elden teslim etmeleri gerekmektedir. Son teklif verme tarih ve saatinden sonra İdare’ye verilecek belgeler ve teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.
  3. İdare son teklif verme tarihini belirli bir tarihe kadar veya bilahare belirlenecek bir tarihe kadar uzatmakta serbesttir. Bu husus, son teklif verme tarihi sona ermeden duyurulacaktır.
  4. İdare ihale işlemlerini 4046 sayılı Kanun çerçevesinde yürütmektedir. Özelleştirme ihaleleri, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa tabi olmayıp, İdare ihaleleri yapıp yapmamakta serbesttir.
  5. İhale konusu hidroelektrik santralin yabancı ülkelerde kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip şirketler ve Türkiye’de kurulan yabancı sermayeli şirketlere işletme hakkı devri, yürürlükteki Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu, Tapu Kanunu, Elektrik Piyasası Mevzuatı ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine tabidir. Bu kişiler, işletme hakkı devrinin mümkün olup olmadığını önceden araştırmakla ve ihaleyi kazanmaları halinde en kısa sürede gerekli işlemleri yapmakla yükümlüdürler.
  6. Özelleştirme işlemleri her türlü vergi, resim, harç ve KDV’den muaftır.
  7. İhaleye ilişkin diğer hususlar, ihale konusu Santrale ait İhale Şartnamesi’nde yer almaktadır.

 

T.C.
HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI
ÖZELLEŞTİRME İDARESİ BAŞKANLIĞI
Ziya Gökalp Caddesi No:80 06600 Kurtuluş/ANKARA
Tel: 90 312 585 82 90 ve Faks: 90 312 585 83 07


Ayrıntılı bilgiye bu linkten ulaşılabilir

 

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7187520656039632897

 



Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Akköprü HES Özelleştirilmesi İçin İhale İlanı Yayımladı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı