Rheinmetall, Romanya'da Barut Fabrikası Kurmak için 400 Milyon Euro Yatırım yapacak

Rheinmetall, Romanya'da Barut Fabrikası Kurmak için 400 Milyon Euro Yatırım yapacak

Dergi: 1683       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 27/03/2024      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Rheinmetall, Romanya'da Barut Fabrikası Kurmak için 400 Milyon Euro Yatırım yapacak


Alman silah üreticisi Rheinmetall, Avrupa ordularının ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde Romanya'da modern bir barut fabrikası kurmayı planlıyor.  

Tesis, Fegerash-Victoria bölgesinde 300 hektarlık bir arazi üzerine kurulacak. Proje, Avrupa Komisyonu ile işbirliği içinde yürütülüyor ve 400 milyon Euro değerinde olup, 47 milyon Euro'su Avrupa Komisyonu'ndan gelecek. Konuyla ilgili inşaat çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanması bekleniyor.

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde de Rheinmetall firmasının Ukrayna'da mühimmat, askeri teçhizat, barut ve uçaksavar savunma sistemleri üretimi için en az dört fabrika açmayı planladığı açıklanmıştı. 

 

Rheinmetall, mühimmat üretimini artırmak için Avrupa Birliği'nden 130 milyon Euro'nun üzerinde fon alıyor.

AB'nin Mühimmat Üretimini Destekleme Yasası (ASAP) kapsamında 155 mm topçu mühimmatı ve barut üretiminin genişletilmesi için tahsis ettiği toplam 500 milyon Avro'nun dörtte birinden fazlası toplam altı projeye aktarılacak. Rheinmetall AG'nin Avrupalı ​​yan kuruluşları tarafından. Program Almanya, Macaristan, Romanya ve İspanya'daki projeleri destekleyecek. İlgili hibe anlaşmalarının Mayıs 2024'te imzalanması bekleniyor.

Rheinmetall AG CEO'su Armin Papperger, "Avrupa Birliği'nin, Avrupa'nın en önemli 155 mm mühimmat tedarikçilerinden biri olarak bize duyduğu güvenden ve finansman programında bizi önemli ölçüde dikkate almasından dolayı minnettarız" dedi. "Ukrayna'nın ülkesini savunma mücadelesinde topçu silahlarının büyük önemi açıkça görülüyor. Avrupa silahlı kuvvetlerinin de topçu mühimmatı stoklarını yenilemesi gerekiyor. Biz buna hazırız ve zaten bunun üzerinde çalışıyoruz."

Rheinmetall, 2022'den bu yana üretim kapasitelerini artırıyor ve şirket, 2027 yılına kadar yılda 1,1 milyon top mermisi üretmeyi hedefliyor. Ayrıca, 2026'dan itibaren yıllık 1,5 milyona kadar itici modül ve 3.000 ton RDX patlayıcı üretilecek.

Gelecekte başka ihalelerin de yapılması bekleniyor. AB, yakın zamanda yayınlanan Avrupa Savunma Yatırım Programı (EDIP) teklifinde, diğer savunma ürünlerine yönelik üretim kapasitelerinin genişletilmesini teşvik etmeyi planlıyor.

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7178690289677549569

 



Rheinmetall, Romanya'da Barut Fabrikası Kurmak için 400 Milyon Euro Yatırım yapacak




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı