TTMD “Su Kıtlığı: Gelecekteki Tehlike” Konulu Seminer Düzenledi

TTMD “Su Kıtlığı: Gelecekteki Tehlike” Konulu Seminer Düzenledi

Dergi: 1641       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 01/06/2023      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


TTMD “Su Kıtlığı: Gelecekteki Tehlike” Konulu Seminer Düzenledi


TTMD’nin düzenlediği Su Kıtlığı: Gelecekteki Tehlike” konulu seminer 27 Mayıs 2023 tarihinde İstanbul Tekfen Binasında yapıldı. Mehtap Sartık’ın oturum başkanlığını yürüttüğü seminere TTMD Su Komitesi Başkanı Melek Yıldız konuşmacı olarak katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan TTMD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seçil Kızanlık İskender, 16. Dönem olarak yürütmekte oldukları faaliyetler hakkında kısaca bilgilendirme yaptı. Sunumuna “Her zaman umut vardır” diyerek başlayan Melek Yıldız, kuraklık, seller, kasırgalar, aşırı hava olaylarında artış, buzulların erimesi gibi iklim krizinin bazı sonuçlarını sıraladıktan sonra dünya su rezervi ve dünyadaki suyun dağılımı hakkında bilgi paylaştı. Bir bölgede tatlı su kaynaklarının miktarının ihtiyaç duyulan su miktarından az olmasının su stresi olarak adlandırıldığını söyleyen Yıldız, Türkiye’nin gitgide su fakiri bir ülke olma yolunda ilerlediğine dikkat çekerek Türkiye’de su dağılımı verilerini aktardı. Artan tüketim çılgınlığına bağlı olarak su kaynaklarının aşırı tüketilmesinin kıtlığa yol açabileceğine değinen Yıldız, su kıtlığına karşı çözüm önerini yağmur suyu hasadı, gri su arıtma tesisleri, geri gazanım proseslerinin yaygınlaşması, içme ve kullanma suyu arıtma tesisleri için doğru tasarım, kurumsal ve bireysel tedbirler olarak sıraladı.

Diğer yapılabilecek şeylerle ilgili konuşan Melek Yıldız: “Kullanma suyu arıtma sistemleri tasarımında günlük tüketim hesabının gerçeğe uygun olması ve mümkünse sistemlerin iki depo arası kurulacak şekilde küçültülmesi gerekir. Temiz su arıtma sistemleri kullanım amacına uygun tasarlanmalı. Bireysel olarak yaşam alışkanlarımızdan vazgeçmek ve sadeleşmek zorundayız. Kağıt mendil, peçete vb. ürünlerin kullanımını mümkün olduğunca azaltmalıyız. Ayrıca her türlü binada su kaçaklarının giderilmesi, ağaç dikilmesi ve yeşilin korunması gereklidir” dedi.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği soru-cevap bölümünün ardından seminer tamamlandı.

Seminer videosu: https://lnkd.in/d7uJVV_m

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7069993431623712768

 



TTMD “Su Kıtlığı: Gelecekteki Tehlike” Konulu Seminer Düzenledi




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı