İstanbul Büyükşehir Belediyesi Belbim A.Ş. Genel Müdürü Nihat Narin oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Belbim A.Ş. Genel Müdürü Nihat Narin oldu

Dergi: 1566       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 06/12/2021      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Belbim A.Ş. Genel Müdürü Nihat Narin oldu


Nihat Narin 1 Aralık 2021 itibariyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Belbim A.Ş. genel müdürü olarak işe başladı.

1990 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olan Nihat Narin, Londra Middlesex Universitesi’nde MBA, Louisiana Eyalet Üniversitesi’nde İç Denetim eğitimi almıştır. Aynı zamanda Türkiye Sermaye Piyasaları İleri Düzey ve Kurumsal Yönetim lisanslarına sahiptir.

1990-2000 yılları arasında Londra ve İstanbul’da çeşitli yatırım bankalarında Telekom ve Internet analistliği yapan Narin, birçok şirketin kurumsal finansman, şirket yapılandırmaları ve halka arzında görev almıştır.

2000 yılında Turkcell’de çalışmaya başlayan Narin, kurumun Amerika New York Borsası’na kote olması, halka arz ve kurumsal yapılanma süreçlerini yönetmiş, 19 yıl boyunca sırasıyla “Yatırımcı İlişkileri Direktörü”, “Turkcell Grup İç Denetim Direktörü”, “İş Geliştirme & Şirket Satın Alma & Birleşmeleri Direktörü” ve “Turkcell’in altyapı iştiraki Global Tower’da Genel Müdür” olarak görev yapmıştır.

Ukrayna, Belarus, Kıbrıs ve Türkiye’de faaliyet gösteren Global Tower’ı baz istasyonları ve kule altyapısı alanlarında yeniden yapılandırmıştır. Sektörü, kule ve fiber paylaşımına teşvik ederek  mükerrer yatırımları önleyen “Baz istasyonları ve Kule Konsolidasyon İş Modeli”ni geliştirmiş ve çalışmalarını başlatmıştır.

Yurt dışında birçok akıllı şehir uygulamalarını incelemiş ve Türkiye’ye uyarlayarak projelendirmiştir. Yeni nesil “Düşük Yörünge Uydu Sistemi” başta olmak üzere GSM sektörüne altyapı destekleyici öncü projeler geliştirmiş ve yürütmüştür.

Narin, Turkcell Kurumsal Yönetim Komitesi, İnteltek Yönetim Kurulu, Ukrtower Yönetim Kurulu ve TUYID Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulunmuştur. 2021 yılında İSETAŞ ENERJİ ve İSTELKOM A.Ş. Genel Müdürlük görevini bir arada sürdürmüştür.

Aralık 2021 tarihinden itibaren BELBİM A.Ş. Genel Müdürlüğüne atanan Narin, evli ve 2 çocuk babasıdır. 

 

Belbim A.Ş. bir elektronik para ve ödeme hizmetleri şirketidir.
Ulaşım ve ulaşım dışı alanlarda yaklaşık 20 milyon abonesi ile "istanbulkart" markası altında faaliyet göstermektedir.
Belbim A.Ş.'nin yeni stratejisi elektronik para sistemine dönüşerek İstanbulkart'ı hem toplu ulaşımın fiyatlandırılması hem de diğer belediye hizmetleri ve halkın günlük hayatında ihtiyaç duyacağı bazı alanlar için bir ödeme aracı olarak kullanmaktır.

 

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6873529428601839616

 

 



 İstanbul Büyükşehir Belediyesi  Belbim A.Ş. Genel Müdürü Nihat Narin oldu




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı