Ankara Sanayi Odası Dış Ticaret İstihbarat Merkezi, hizmete açıldı

Ankara Sanayi Odası Dış Ticaret İstihbarat Merkezi, hizmete açıldı

Dergi: 1599       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 12/08/2022      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Ankara Sanayi Odası Dış Ticaret İstihbarat Merkezi, hizmete açıldı


 

Ankaralı sanayicilerin ihracatını artırmayı hedefleyen Ankara Sanayi Odası Dış Ticaret İstihbarat Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Ankara Sanayi Odası’nda gerçekleşen açılış törenine ASO Başkanı Nurettin Özdebir ve Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Cahit Çelik ve bazı sanayiciler katıldı.

Ankaralı sanayicilerin uluslararası arenada operasyon yapabilme konusundaki bilgi ve istihbarat eksiklerinin giderilmesi için Kalkınma Ajansı’nın yürüttüğü bir proje çerçevesinde ASO bünyesinde kurulan Dış Ticaret İstihbarat Merkezi 4 uzmanla Ankaralı sanayicilere hizmet verecek. 

Ankara Kalkınma Ajansı’nın yürüttüğü bir proje çerçevesinde hayata geçirilen ASO Dış Ticaret İstihbarat Merkezinde, firmaların dış ticaret faaliyetlerini artırmak ve sürdürülebilir ihracat yapısına kavuşmalarına yardımcı olmak için raporlar hazırlanacak.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara’nın aylık bir milyar doları aşan yüksek teknolojli ürün ihracatıyla önemli bir üretim merkezi olduğunu vurguladı. Ankara’nın Türkiye’nin en çok ihracat yapan 5. Kenti olduğuna dikkat çeken Özdebir, “Kısa bir süre önce Gaziantep’e kaptırdığımız 5.’liği geri aldık. Ama Ankara olarak potansiyelimiz daha yukarılarda. Bu hedefimize ulaşmak için Ankaralı sanayiciler olarak üretmeye ve ihracat yapmaya devam edeceğiz. 
Kurduğumuz bu merkez hedeflerimize ulaşma yolunda önemli bir katkı sağlayacak. Tüm sanayicilerimizi sembolik ücretlerle hizmet verecek bu merkezden faydalanmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Cahit Çelik, de projeyle Ankara içinde bazı oda ve OSB’lerde istihbarat merkezleri kuracaklarını belirtti. Merkezde görev yapacak uzmanların çok nitelikli bir eğitim programından geçtiğini de ifade eden Çelik, bu kadroların Ankara’nın ihracatına önemli katkı sağlayacağına inandığını vurguladı.

Dış Ticaret İstihbarat Merkezi’nden hizmet alabilmek için başvurular Ankara Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan Dış Ticaret İstihbarat Merkezleri internet portalı (ankaradisticaret.org)  üzerinden yapılacak ve ajans raporların hazırlanmasında teknik destek sağlayacak. 
Merkezde; isteyen firmalara Hedef Pazar İstihbaratı, Hedef Müşteri İstihbaratı, Hedef Ürün İstihbaratı,  Tedarikçi İstihbaratı, Teknik İstihbarat  ve İhale İstihbaratı  konularında rapor hazırlanacak.
Bununla ilgili olarak Ankara Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan portalda, firmaların üretilecek raporları çevrim içi alabilmeleri ve sunulan hizmeti değerlendirmeleri de mümkün olacak.



Ankara Sanayi Odası Dış Ticaret İstihbarat Merkezi,  hizmete açıldı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower